Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Άκρως εντυπωσιακά και φιλόδοξα είναι τα σχέδια για το Hyperloop! 
 #hyperloop  #train #future_trains  #hyper_trains  #supersonic_trainsΗ σύμπραξη των εταιριών SpaceX, Tesla Motors και PayPal και φυσικά η προσωπικότητα του Elon Musk κρύβονται πίσω από τα σχέδια για ένα υπερηχητικό τραίνο (supersonic) που φέρεται να μπορεί να μεταφέρει είτε επιβάτες, είτε μεταφορικό φορτίο (cargo) με αυτές τις ταχύτητες.

 Για τον σκοπό λοιπόν αυτό έχει βγει ανακοίνωση για ανοικτό διαγωνισμό από οποιονδήποτε θέλει  να συμμετάσχει στο σχεδιασμό μιας πιλοτικής "πίστας" στο Hawthorne της California και βεβαίως    να σχεδιαστεί το πρωτότυπο το οποίο θα διανύσει και θα κάνει δοκιμές σε αυτή την κάψουλα. Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν γίνει έως τον Ιούνιο του 2016.

                

 Η τεχνολογία που θα βασιστεί το πρωτότυπο είναι ο ηλεκτρομαγνητισμός και η μεταφορά στη κλειστή κάψουλα που θα επιτρέψει τις απίστευτες ταχύτητες.


Βεβαίως η τεχνολογία που θα βασιστεί και θα αναπτυχθεί το πρωτότυπο, θα γίνει η αρχή για να μεταφερθεί και όλη η τεχνογνωσία της ομάδας για ακόμα καλύτερες και ταχύτερες συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου